Ez a recept már többször előkerült a torták kapcsán, mert nagy kedvenc lett.
A magam példájából kiindulva, ajánlom azoknak is, akik nem rajonganak a gesztenyéért, mert az első próbálkozáskor rögtön két szeletet ettem (ahogy a többiek is).
Az eredeti receptért köszönet tortaimádó blogjának, én egy kis módosítással szoktam készíteni:
Hozzávalók:
6 db tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
50 dkg gesztenyepüré
10 dkg liszt
Elkészítés:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit. Folyamatos keverés mellett jöhet bele a vaníliás cukor, aztán felváltva adagoljuk a gesztenyepürét és a lisztet.
Amikor ez kész, óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
Előmelegített sütőben, 180 ºC-on, tűpróbáig sütjük. Kb. 30-35 perc alatt készül el.
Részemről a kész tortát kétfelé vágom, és leggyakrabban valamilyen vaníliás krémmel töltöm.
Ez lehet egyszerű vaníliás puding, 3,5-4 dl tejjel elkészítve, ízlés szerinti cukormennyiséggel, vagy ugyanez kb. 8-10 dkg kihabosított vajjal elkeverve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése