Iszaptorta

A már többször emlegetett nagyon csokis, nagyon finom, nagyon jó felkelni egy szeletért éjjel torta...

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg étcsokoládé
2 ek. instant kávé
30 dkg liszt
1 1/2 tk. sütőpor
6 dkg kakaópor
1/2 tk. szódabikarbóna
55 dkg cukor
4 tojás
2 ek. olaj
1,25 dl író

A mázhoz:
22 dkg étcsokoládé
1,25 dl habtejszín
15 dkg cukor

Elkészítés:

Nincs túl bonyolult dolgunk ennél a tortánál, csak győzzük megjegyezni a sok-sok hozzávalót.

Először is tegyük oda olvadni a margarint a csokival, ezt részemről mindig gőz felett csinálom. Közben egy bögre forró vízben oldjuk fel a kávét, ezt majd az olvasztott margarin, csoki pároshoz tesszük.
Közben összekeverjük a többi száraz hozzávalót (liszt, sütőpor, kakaópor, szódabikarbóna, cukor), majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tojásokat, az olajat, és az írót.

Most jön a kedvenc részem... van egy csokis krémünk, és egy másik csokis krémünk, ezeket pedig szépen összedolgozzuk...

Tortaformában 180º-on, tűpróbáig sütjük.

Amikor kész, kicsit már kihűlt, elkészítjük a csokis mázat, és szépen beborítjuk vele.

Aki csak egy sport szeletet tud megenni egyszerre, annak kisebb, aki egy tábla csokival is elszokott bírni, annak nagyobb szeletet ajánlok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése