Ez a történet egy nyári hóemberről szól, de úgy gondoltam, inkább mostanában mesélek róla.
Az ötletet az ünnepelt ovis jele adta, és ha az egy hóember, akkor bizony nyáron is el kell készíteni:)
A díszítésen most nem kellett sokat gondolkodni, eléggé adott volt a helyzet... a nagyobb kérdés inkább az volt, milyen alakzatban készítsem el a tortát... végül is úgy döntöttem, nem kísérletezem a kerek hógolyók egymásra építésével, hanem egy fekvő verziót készítek. Két gombócot (vagy inkább fél gombócot) a testének, egy gombócot a fejének, mindezt madártej tortából.
A recepttel már komolyabb kérdések voltak. A madártej 2007-ben lett az év tortája, persze hogy a hivatalos verziót kerestem meg először. Az aprócska gond ezekkel a leírásokkal az otthoni használatkor, hogy nem egy átlag háziasszonynak, egy tortához, hanem a nagyüzemi tortagyártáshoz készülnek. Egy adagra lefordítani pedig nem is olyan egyszerű mint gondolnánk. A matekkal még nem lenne gond, de itt egy sima osztás nem segít rajtunk... Így aztán folytattam a keresgélést, összehasonlítottam sok-sok különböző leírást, végül aztán megpróbáltam kialakítani egy saját verziót, kiindulva a hivatalos, nyertes receptből, felhasználva a többi megoldást. Az alapkoncepció, hogy a hagyományos piskótához képest a tészta sok-sok tojásfehérjét tartalmaz (ez emlékeztet majd minket a habgaluskákra), a krémben pedig inkább a sárgáják kapnak fontos szerepet (megadva ezzel magát a madártej jelleget).
Térjünk inkább rá a látványosabb részre, így haladt a torta maga:
Sorozatképek a hóember fejének alakulásáról:
Körülbelül ez az a rész (amikor már egy ideje dolgozom egy tortán, kezd megvalósulni az eredeti elképzelés...), hogy új és új ötletek jutnak eszembe... ami egyrészt jó, mert pl. így készült még egy piros kalap a hóember fejére, egy seprű a kezébe, és pár fondannal bevont marcipán hógolyónak. Másrészt viszont, nehéz leállni az ötletek megvalósításával:)
A kiegészítők:
Íme, a kész hóember:
Köszönöm mindenkinek, aki idelátogatott, akár először, akár már többedszer.
Ann
Térjünk inkább rá a látványosabb részre, így haladt a torta maga:
Sorozatképek a hóember fejének alakulásáról:
Körülbelül ez az a rész (amikor már egy ideje dolgozom egy tortán, kezd megvalósulni az eredeti elképzelés...), hogy új és új ötletek jutnak eszembe... ami egyrészt jó, mert pl. így készült még egy piros kalap a hóember fejére, egy seprű a kezébe, és pár fondannal bevont marcipán hógolyónak. Másrészt viszont, nehéz leállni az ötletek megvalósításával:)
A kiegészítők:
Íme, a kész hóember:
Köszönöm mindenkinek, aki idelátogatott, akár először, akár már többedszer.
Ann
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése